Bábolna várja az országot

2023.09.08. 12:45 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Immár 36 éve rendezik meg Magyarország egyik legrégebbi seregszemléjét, a Bábolnai Gazdanapokat, amely szeptember 7-9. közt várja a látogatókat.

Kép
Bábolna várja az országot 1

Az esemény megnyitóján részt vett többek között Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelő államtitkár, Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánybiztos, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, Dr. Kancz Csaba főispán, Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora, Sári Enikő, a Magyar Mezőgazdaság Kft. ügyvezető igazgatója, valamint a házigazda Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója, Haál Gábor.

Kép
Bábolna várja az országot 3

A találkozó a hagyományos értékek mellett számos újdonsággal várja kiállítóit és vendégeit. A szakmai előadásokon kívül sokszínű családi programokkal is várják a nagyközönséget: népi ügyességi játékokkal, játszóházzal, erdei termékek kóstolójával, valamint a Vérteserdő Zrt. interaktív területével, amelyen játszva tanulhatnak a gyermekek az erdő élővilágáról, értékeinek megőrzéséről.

Kép
Bábolna várja az országot 2

A rendezvényen közel kétszáz kiállító van jelen, akik a legújabb technikai és technológiai fejlesztéseket is bemutatják. Természetesen a Ménesudvar is bejárható, szakemberek vezetett sétát tartanak, ahol a bábolnai lótenyésztés múltjával és jelenével ismerkedhetnek meg az idelátogatók.

Kép
Bábolna várja az országot 4
Kép
Bábolna várja az országot 5
Kép
Bábolna várja az országot 6
Kép
Bábolna várja az országot 7
Kép
Bábolna várja az országot 8

 

 

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal