Búzagyűjtő nap Császáron

2023.07.25. 15:19 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Mint minden évben, idén is csatlakozott vármegyénk a Magyarok Kenyere Programhoz, amely keretében a Kárpát-medence magyarok lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdák, rászoruló gyermekek megsegítésére.

Kép

A 2011-ben indított jótékony kezdeményezést a 2013-as megalakulása óta bekapcsolódó Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vitte igazán sikerre, és mostanra százszorosára növelte az első évben gyűjtött mennyiséget. A program szervezését, összefogását – az elmúlt éveknek megfelelően – a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége végzi. A kezdeményezés megbecsültségét jelzi, hogy a „példaértékű nemzetegyesítő szolgálatáért” a programot Magyar Örökség Díjjal tüntették ki.

Kép

A vármegyei búzagyűjtő napnak idén a Császári Művelődési Ház adott otthont, ahol a köszöntő beszédeket követően átadták a terményadományokat jelképező zsákokat. Az új kenyér megáldására is sor került, majd azt Beke Gyöngyi, a település polgármestere szegte meg.

Kép

A rendezvényen részt vett Dr. Kancz Csaba főispán is, aki beszédében örömét fejezte ki, hogy az összefogásnak köszönhetően évről évre egyre nagyobb számban vesznek részt a programban, ezáltal többeknek lehet segítséget nyújtani. Köszönet illeti mindazok munkáját, akik a jótékonysági akcióban tevékenyen közreműködnek.

Kép

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal