Egészségügyi továbbképzést és versenyt szerveztek Tatabányán

2024.02.01. 11:22 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Január 31-én Tatabányán két fontos egészségügyi esemény zajlott: a vármegyei védőnők továbbképzésének a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal központi épülete adott otthont, míg az ápolók szakképzési versenyének résztvevői a Szent Borbála Kórház skill laborjában várták a megmérettetést.

Kép
1-Egészségügyi továbbképzést és versenyt szerveztek Tatabányán

A továbbképzésen Dr. Kancz Csaba főispán, Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánybiztos és Dr. Mozejko László osztályvezető főorvos köszöntötte a résztvevőket. A szakmai programon többek között bemutatták a Szent Borbála Kórház családbarát szülészeti osztályát, a várandósgondozást és a szülőszobai ellátást, szűrővizsgálatokat, illetve a koraszülött osztályon végzett védőnői munkát.

Kép
2-Egészségügyi továbbképzést és versenyt szerveztek Tatabányán

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által meghirdetett Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny vármegyei döntője a Szent Borbála Kórház skill laborjában volt. A megmérettetés célja a magyarországi egészségügyi középfokú szakképzés színvonalának további növelése és a képzésben kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok és felkészítő tanáraik eredményeinek elismerése. Ehhez minden technikai és szakmai háttér biztosított, hiszen a kórházban működő jól felszerelt labor lehetőséget ad a diagnosztikus, terápiás és életmentő beavatkozások gyakorlati oktatására és bemutatására egyaránt.

Kép
0-3-Egészségügyi továbbképzést és versenyt szerveztek Tatabányán

A vármegyei fordulóba öt tanuló jutott be, ők mindannyian a Tatabányai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikumból érkeztek és nagy izgalommal várták, hogy számot adjanak tudásukról, felkészültségükről. Gratulálunk minden résztvevő diáknak és a felkészítő tanároknak!

Kép
4-Egészségügyi továbbképzést és versenyt szerveztek Tatabányán

 

Kép
5-Egészségügyi továbbképzést és versenyt szerveztek Tatabányán

 

Kép
6-Egészségügyi továbbképzést és versenyt szerveztek Tatabányán

 

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal