Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Egészségügyi továbbképzést és versenyt szerveztek Tatabányán

2024.02.01. 11:22 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Január 31-én Tatabányán két fontos egészségügyi esemény zajlott: a vármegyei védőnők továbbképzésének a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal központi épülete adott otthont, míg az ápolók szakképzési versenyének résztvevői a Szent Borbála Kórház skill laborjában várták a megmérettetést.

Kép
1-Egészségügyi továbbképzést és versenyt szerveztek Tatabányán

A továbbképzésen Dr. Kancz Csaba főispán, Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánybiztos és Dr. Mozejko László osztályvezető főorvos köszöntötte a résztvevőket. A szakmai programon többek között bemutatták a Szent Borbála Kórház családbarát szülészeti osztályát, a várandósgondozást és a szülőszobai ellátást, szűrővizsgálatokat, illetve a koraszülött osztályon végzett védőnői munkát.

Kép
2-Egészségügyi továbbképzést és versenyt szerveztek Tatabányán

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által meghirdetett Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny vármegyei döntője a Szent Borbála Kórház skill laborjában volt. A megmérettetés célja a magyarországi egészségügyi középfokú szakképzés színvonalának további növelése és a képzésben kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok és felkészítő tanáraik eredményeinek elismerése. Ehhez minden technikai és szakmai háttér biztosított, hiszen a kórházban működő jól felszerelt labor lehetőséget ad a diagnosztikus, terápiás és életmentő beavatkozások gyakorlati oktatására és bemutatására egyaránt.

Kép
0-3-Egészségügyi továbbképzést és versenyt szerveztek Tatabányán

A vármegyei fordulóba öt tanuló jutott be, ők mindannyian a Tatabányai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikumból érkeztek és nagy izgalommal várták, hogy számot adjanak tudásukról, felkészültségükről. Gratulálunk minden résztvevő diáknak és a felkészítő tanároknak!

Kép
4-Egészségügyi továbbképzést és versenyt szerveztek Tatabányán

 

Kép
5-Egészségügyi továbbképzést és versenyt szerveztek Tatabányán

 

Kép
6-Egészségügyi továbbképzést és versenyt szerveztek Tatabányán

 

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal