Elrajtolt a 2023-as Coop Rally

2023.09.14. 10:13 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett idén 17. alkalommal rendezik meg a Coop Rallyt, a minőségi, magyar élelmiszer-előállítást népszerűsítő versenyt.

Az élelmiszeriparnak a vásárlókhoz való eljutásban természetesen szüksége van a szállítókra is, ezért lett a hazai termelés megtartásának, népszerűsítésének eszköze ez az autóverseny.

Kép

A két nap során több mint 90 jármű van úton, szakmai programok mellett nyolc kiemelt hazai központot keresnek fel. Cél, hogy a figyelem ráterelődjön az ország élelmiszeriparának értékeire, a hazai gyártás megtartásának és erősítésének szükségességére. 

Kép

A verseny Gyermelyen tartott sajtótájékoztatóján részt vett Tóth Béla, a Gyermelyi Zrt. elnöke, Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke, Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár, Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Dr. Kancz Csaba főispán is.

Kép

Az országban ez volt a második állomáshely, tőlünk Sárvárra tartottak a járművek, hogy felkeresve a Dunántúl jelentős részét a hazai élelmiszereket reklámozzák.

Kép
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal