Első Pályaválasztási Kiállítás Esztergomban

2023.11.23. 15:33 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

A kormányhivatal Tatabánya után idén Esztergomban is megrendezte a pályaválasztási kiállítást, hogy a kisebb településeken élő fiatalok is minél több tapasztalat alapján hozhassanak döntést.

Az esemény ünnepélyes megnyitóján Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánybiztos, Erős Gábor országgyűlési képviselő, Hernádi Ádám esztergomi polgármester és Dr. Kancz Csaba főispán köszöntötte a szép számban megjelent diákokat, kiállítókat és vendégeket.

A rendezvényen bemutatkoztak az esztergomi járás középiskolái, középfokú oktatási intézményei, az Esztergomi Szakképzési Centrum iskolái, a duális képzésben együttműködő vállalatok, valamint a Dunakanyar Ágazati Képzőközpont is.

Az általános iskolák végzős tanulói a szakmaszigeteken, interaktív módon, szimulátorok segítségével is megismerkedhettek az egyes mesterségekkel, valamint szakemberek pályaorientációs és pályaválasztási tanácsadással is támogatták a fiatalokat, hogy megtalálják azt a szakmát, ami leginkább megfelel az érdeklődésüknek, képességeiknek és céljaiknak.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal