Építészek alkotásaiból nyílt tárlat Tatabányán

2022.06.17. 09:52 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal ad otthont ismét „Az Év Háza Komárom-Esztergom megyében” és a " Visegrádi Négyek Családi Házai című kiállításoknak.

Kép

Az idei év különlegessége, hogy a tárlathoz csatlakozott "Az Építészek Más Művészetekben” elnevezésű bemutatkozás. Ennek keretében Schenk Attila képzőművészeti alkotásai közül is kiállításra került egy, illetve a megnyitón Besey László és László Tibor építészek versei is elhangzottak, bizonyítva ezzel a sokoldalúságukat, alkotási vágyuk többrétű kifejeződését.

Kép
Kép

Az alkalmon Markos Anikó, a Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara elnöke és Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott köszöntötte a megjelenteket, majd Sándor János, a Magyar Építőművészek Szövetségének titkára méltatta a díjazottakat és alkotásaikat. Az esemény szakmai fórummal folytatódott, ahol Faragóné Godó Mária megyei állami főépítész az aktuális jogszabályi változásokról, illetve Dr. Takács Lajos az Országos Tűzvédelmi Szabályzat és a kapcsolódó Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek 2022. évi módosításairól tartott előadást.

Kép
Kép

A kiállítás megtekinthető a kormányhivatal központi épületének (Tatabánya, Bárdos László u. 2.) aulájában, június hónap végéig.

Forrás: Kormánymegbízotti Kabinet