Fókuszban a nagyvállalatok - látogatás a Szent Borbála Kórházban

2023.07.17. 09:58 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal ebben az évben régi-új szolgáltatásként ismételten bevezette a vármegyei szintű munkáltatói kapcsolattartás gyakorlatát.

Ennek értelmében a 250 fő fölötti foglalkoztatók amellett, hogy a már jól ismert - a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain dolgozó - munkáltatói kapcsolattartó kollégáink felé jelezhetik munkaerő felvételi szándékukat, az egyéb foglalkoztatáspolitikát érintő kérdésben külön vármegyei kapcsolattartó munkatárs útján tehetnek javaslatot, vagy épp kezdeményezhetnek egyeztető megbeszéléseket.

Bár ismert, hogy Komárom-Esztergom vármegyében a kis- és középvállalati szektor foglalkoztatja a munkavállalók közel háromnegyedét, mégis fontosnak tartjuk, hogy a nagy létszámú, illetve jelentős árbevételű nagyvállalatok számára a helyzetükből is adódó speciális kérdésekben külön munkatárs álljon rendelkezésre. Ennek apropóján számos ilyen cégnél, több ágazatot érintve tett már látogatást a Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályának vezetője, Zölde Mónika és a vállalati kapcsolattartó kollégánk.

Az elmúlt napokban többek közt a Szent Borbála Kórházban jártak. A megbeszélésen napirendre kerültek a következő kérdések: a szakember-utánpótlás problémája, a generációs különbségek megjelenése a munkahelyen, a munkaerő megtartásának és az elvándorlás megakadályozásának lehetőségei, valamint az előrelépést is megalapozó szakmai képzések. Az egyeztetésen szó esett az egészségügyi hivatás rendkívüli szépségeiről is, ami minden nehézség ellenére pályán tartja az elhivatottsággal rendelkező szakembereket. Természetesen a párbeszéd és találkozások folytatódnak az egész vármegyében.

Kép
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal