Harmadfokú hőségriadót rendeltek el

2022.08.16. 21:27 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján harmadfokú hőségriszatást adott ki az egész ország területére vonatkozóan Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2022. augusztus 17-én (szerda) 00:00 órától augusztus 19. (péntek) 24:00 óráig.

A nagy melegben alvászavar, fáradékonyság, koncentrálási problémák is előfordulhatnak, így érdemes fokozott óvatossággal közlekedni az utakon.  Az idősek, a szívbetegek és a vérnyomás-problémákkal élők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést, azonban az átlagosnál melegebb hőmérséklet az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet.

 

Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon, illetve a bőrünket megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel védjük a leégés ellen.

 

Ügyeljünk a fokozott vízfogyasztásra, fogyasszunk víz mellett teát, kerüljük a kávé, alkohol, magas koffein és cukortartalmú üdítők fogyasztását, valamint a megterhelő zsíros ételeket.

 

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal