Hasznos tapasztalatcserével támogatják egymást Komárom-Esztergom jegyzői

2024.04.11. 11:29 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Bővült a bölcsődei férőhelyek száma, biztonságosabbá válnak a gyalogosátkelőhelyek – hangzott el Komárom Esztergom vármegyei első idei jegyzői értekezletén, ahol számos közérdekű témában tartottak előadást az illetékes szakemberek.

Kép
1-Hasznos tapasztalatcserével támogatják egymást Komárom-Esztergom jegyzői

A kormányhivatal tatabányai épületében tartott fórumon a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság önkormányzatokat érintő releváns állásfoglalásairól és döntéseiről szóló tájékoztatást hallgathattak meg a Fejér Vármegyei Kormányhivatalt adatvédelmi tisztviselőjétől, Dr. Halmainé Dr. Takács Ritától.

A vármegye közlekedésbiztonsági helyzetének értékeléséről Sólyáné Farkas Friderika r. alezredes, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője adott általános tájékoztatást, többek között a balesetek számáról, célirányos ellenőrzésekről, traffiboxok kihelyezéséről, gyalogátkelőhelyek biztonságosabbá tételéről, a gyermekek közlekedésre nevelésének támogatásáról, idősek védelméről.

A kormányhivatal részéről Dr. Lengyel Tímea osztályvezető az önkormányzati választásokat követő hivatali struktúra felülvizsgálatáról, a közös önkormányzati hivatalokról, és az ezzel kapcsolatos jogszabályban előírt határidőről tájékoztatott, valamint a közös hivatalok létrehozásának, megszüntetésének eljárási kérdéseit is áttekintették. Előadásában kitért a megállapodás-kötési kötelezettség eseteire és a törvényben meghatározott, kormányhivatal kijelölési kötelezettségére is.

Kép
2-Hasznos tapasztalatcserével támogatják egymást Komárom-Esztergom jegyzői

Körtvélyfáyné dr. Sztán Kinga osztályvezető a bölcsődei ellátás adatbejegyzésére és módosítására, valamint ellenőrzésére vonatkozó szabályokról, tapasztalatokról adott tájékoztatást. Kiemelte, hogy az elmúlt években a pályázati lehetőségeknek köszönhetően számos új intézmény létesült, illetve több bölcsődében bővültek a férőhelyek.

Dr. Gulyás Renáta főosztályvezető a birtokvédelmi eljárások kapcsán beszélt annak jogszabályi hátteréről, a kormányhivatal szerepéről, főbb jellemzőiről és nehézségeiről, hiszen minden ügy más és rendkívül változatos tényállásokkal lehet találkozni.

Nagyon hasznosak ezek az alkalmak, hiszen olyan információkkal szolgálnak, amelyek segítik a vármegyében feladatot ellátó jegyzők munkáját.

Kép
3-Hasznos tapasztalatcserével támogatják egymást Komárom-Esztergom jegyzői

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal