Határ menti workshopot szerveztek Párkányban

2023.05.19. 10:06 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Magyar–szlovák regionális foglalkoztatásügyi fórumon tekintették át a felek a térség munkaerőpiaci helyzetét, mutatták be egymásnak a szegmens környezetét és osztották meg a tapasztalatokat.

Határ menti workshopot szervezett Párkányban az Európai Foglalkoztatási Szolgálatok (EURES) Szlovákia, valamint az érsekújvári Munka, Szociális és Családügyi Hivatal, amelynek célja a közös információgyűjtés és -megosztás volt a határ menti együttműködés további lehetőségeiről és eddigi eredményeiről. Az eseményen a magyar–szlovák határ menti térség munkaerőpiaci helyzetének és főbb gazdasági szereplőinek bemutatása mellett, az álláskeresők elhelyezését segítő szolgáltatásokról, támogatásokról, a szociális biztonsági rendszerek összehangolásáról is egyeztettek a jelenlévők.

Kép
párkányi workshop 1.
Kép

A szlovák foglalkoztatási helyzetről, munkaerőpiacról Mgr. Katarína Žákovičová, az Érsekújvári Foglalkoztatási Osztály osztályvezetője, a Párkányi Kirendeltség vezetője tartott tájékoztatást, míg a foglalkoztatási szakfeladatok ellátásának hazai környezetét Zölde Mónika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály vezetője ismertette a megjelentekkel. Az EURES szlovák hálózatától Ing. Ida Janíková EURES-tanácsadó, míg a Gazdaságfejlesztési Minisztérium irányítása alá tartozó hazai EURES-hálózatról, annak fejlesztési elképzeléseiről és preventív intézkedéseiről Gurumlai-Szabó Melinda, a kormányhivatal EURES-tanácsadója számolt be.

Kép
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal