Idén is színes programok várták a Bányásznap látogatóit

2023.09.04. 12:52 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

A 73. Bányásznap színes programkínálattal és ünnepi megemlékezések sokaságával várta a vármegye lakosságát. Városi ünnepséget tartottak többek között Dorogon, Oroszlányban és Tatabányán.

Kép
Idén is színes programok várták a Bányásznap látogatóit 2

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. a tatabányai Széchenyi István Művelődési Házban tartotta rendezvényét, amelyen jubileumi okleveleket adtak át. Dr. Kancz Csaba főispán is gratulált az ott dolgozóknak, akik a mai napig mélybe szállnak, és nem csak a város, hanem a környező települések vízellátását is biztosítják.

Kép
Idén is színes programok várták a Bányásznap látogatóit 3

A főispán szintúgy jelen volt az idén 125 éves Tatabánya Erőmű Kft. ünnepélyén is. Ezen az alkalmon sem maradhatott el a kitüntetések átadása az arra érdemeseknek. Az erőmű a mai napig több mint 24.000 lakásban biztosítja a meleg vizet és a fűtést, nem kis feladatot ellátva ezzel.

Kép
Idén is színes programok várták a Bányásznap látogatóit 5

A Vértesi Erőmű Zrt. a Bányásznaphoz kapcsolódva tartotta a 31. Villamos Napot is. Így pénteken hagyományosan a bánhidai, Verebély László szobornál tartottak koszorúzást, ahol a fejet hajtottak a Kossuth-díjas akadémikus, okleveles villamosmérnökről készült mű előtt.

Kép
Idén is színes programok várták a Bányásznap látogatóit 6

A megyeszékhely központi koszorúzását a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének Tatabányai Szövetsége rendezte, amelynek a Vértanúk tere adott helyszínt.

Kép
Idén is színes programok várták a Bányásznap látogatóit 1

Alsógallán a Bányász Emlékműnél koszorúzással emlékeztek a városalapítókra.

Kép
Idén is színes programok várták a Bányásznap látogatóit 4
Kép
Idén is színes programok várták a Bányásznap látogatóit 7

 

 

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal