Ismét Bábolnára figyelnek a gazdák

2022.09.08. 14:28 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Immár 35. alkalommal nyitotta meg kapuit a Bábolnai Gazdanapok. A neves és színvonalas kiállítás három napon át várja az agrárium iránt érdeklődőket.

Kép

Kép

A kis és közepes gazdálkodások iránti kormányzati elköteleződést mutatja, hogy a kormány komoly összegeket csoportosít át az új támogatási formákra – mondta a megnyitón Dr. Nagy István agrárminiszter, aki Haál Gábornak, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatójának meghívására érkezett a helyszínre. Rendhagyó módon az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága is kihelyezett ülést tartott a helyszínen.

Kép

Az idei rendezvényen 150 kiállító várja az érdeklődőket. A programokat úgy szervezték, hogy az minden korosztályt kiszolgáljon, az egész család találjon magának érdekes eseményt. Természetesen a szakmai konferenciák az aktuális kérdésekre is kitérnek, így terítékre kerül az öntözés, hatékonyság, támogatási rendszerek, jövedelmezőség témája is a jubileumi mezőgazdasági napokon.

Kép
Kép

Idén pénteken a Szakiskolai Napon várják nagy létszámban a középiskolásokat, hogy közelről megismertessék és megszerettessék velük az agrárszakmát. A sokszínűséget jellemzik a fajtakísérleti bemutatók, a mezőgazdasági gép-show, tesztvezetések, lovasprogramok és drónbemutató is.

Kép

Reméljük, minél többen ellátogatnak ezekben a napokban Bábolnára!

Kép
Kép

További információk a rendezvény honlapján érhetők el.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal