Kerekasztal-beszélgetést szerveztek a civil szervezeteknek

2023.07.27. 14:16 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Kötetlen civil fórumon vendégeskedtek Dorogon és Tatabányán a Miniszterelnökség szakemberei.

Kép

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságáról Dr. Kecskés Péter, a Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának vezetője, és Dr. Kisida Tamás látogattak vármegyénkbe, ahol egy kötetlenebb párbeszéd részeként tájékoztatták a civil szervezetek képviselőit, tisztségviselőit a szektort érintő aktualitásokról, fejlődési lehetőségekről, valamint, hogy megismerhessék a megyei civil élet meghatározó szereplőit, formálóit.

Kép

A kerekasztal-beszélgetésen – amelynek Dorogon a József Attila Művelődési Ház, Tatabányán pedig a vármegyeháza konferenciaterme adott otthont – szép számban vettek részt az egyesületek képviselői.

Kép

Dr. Kancz Csaba főispán a civil háló és a civil szervezetek működésének fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen az ő segítségükkel lehet a legapróbb pontig a kis falvakba elérni, vagy éppen olyan közösségeken segíteni, akik elesettebbek, segítségre szorulnak. Az is nagyon lényeges, – tette hozzá – hogy a civil szervezetek első kézből, a döntéshozótól értesüljenek azokról a szabályokról, amelyek a mindennapi életüket előrébb tudják vinni.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal