Kiállítás nyílt Tatabányán - gyermekszemmel az egészségügyi dolgozókról

2022.10.13. 11:47 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal központi épületében lehet megtekinteni a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezetének kiállítását.

A tárlaton 90 pályamunka látható, amelyet általános iskolás tanulók készítettek. A cél az egészségügyi pálya népszerűsítése, illetve az ezen hivatást választók feladatairól való elgondolkodás és elgondolkodtatás volt.

Kép

A megnyitón Holup Ilona, a MESZK KEM-i Területi Szervezetének elnöke ismertette a pályázatot és a zsűrizés folyamatát. A díjak ugyan szeptemberben átadásra kerültek, de szerették volna, ha az alkotó diákok, iskolák, szülők illetve egészségügyi dolgozók is megtekinthetik a műveket, ezért keresték meg a kormányhivatalt.

Kép

Dr. Kancz Csaba főispán a nyitórendezvényen elmondta, hogy örömmel ad helyet a kormányhivatal a különféle művészeti ágak bemutatkozására, de külön szívet melengető, mikor a gyermekek által készített alkotásokat csodálhatjuk meg. Amikor ez egy segítő szakma bemutatásával párosul, a fiatalok szemüvegén keresztül mutatja meg nekünk egy hivatás szépségét és fontosságát - az lélekemelő.

Kép

Az "Itt vagyok. Veled vagyok. Érted vagyok. Nővér vagyok." című kiállítás október 28-ig tekinthető meg a Tatabányán, a Bárdos László u. 2. szám alatti épület aulájában.

Kép
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal