Kitüntették vármegyénk nyugalmazott állatorvosát

2023.08.29. 09:48 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Az államalapítás és az államalapító Szent István ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Dr. Nagy István agrárminiszter Életfa Emlékplakett Arany fokozatát adományozta Dr. Balogh Jenő állatorvosnak.

Sajnos doktor úr egészségügyi állapota miatt nem tudta személyesen átvenni az elismerést, így azt otthonában Dr. Kancz Csaba főispán és Dr. Karácsonyi Ottó vármegyei főállatorvos adta át részére.

Kép
Kitüntették vármegyénk nyugalmazott állatorvosát 1

Dr. Balogh Jenő állatorvos-doktori diplomáját 1958-ban szerezte meg Budapesten az Állatorvostudományi Egyetemen, majd ezt követően a Síkvölgyi Állami Gazdaságban dolgozott üzemi állatorvosként. 1959. március 1-jétől Tarján település II. körzeti állatorvosa lett, és így Tarjánnak, valamint a környező településeknek az állatorvosi teendőit látta el nyugdíjba vonulásáig.

Kép
Kitüntették vármegyénk nyugalmazott állatorvosát 2

Kedves feleségével több, mint hatvan éve élnek együtt szeretetben, tiszteletben, noha a hosszú praktizálása során előfordult, hogy akár éjszakákat töltött az állattartó telepen, vagy éppen szenteste, karácsonykor kellett távol lennie családjától, ha a hivatása úgy kívánta.

Kép
Kitüntették vármegyénk nyugalmazott állatorvosát 3

Körzeti állatorvosként a gazdasági haszonállat fajok széles skáláját orvosolta magas színvonalon, amiért szerették, kedvelték az állattartók.

Kép
Kitüntették vármegyénk nyugalmazott állatorvosát - Bélyegkép

Gratulálunk az elismeréshez! További jó egészséget és örömökben teli életet kívánunk!

 

 

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal