Komárom-Esztergom felkészült a télre

2023.11.14. 10:28 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Sajtótájékoztatót tartottak a kormányhivatalban Komárom-Esztergom vármegye közösségi közlekedésben érintett szervei a téli rendkívüli időjárásra való felkészülésük helyzetéről.

Kép
1-Bélyegkép-Komárom-Esztergom felkészült a télre

A vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Rendőr-főkapitányság, a közútkezelő vármegyei Igazgatósága, MH 25. Klapka György Lövészdandár, továbbá kormányhivatalunk Népegészségügyi Főosztálya és a Területi Védelmi Bizottság Titkársága egyaránt megállapíthatta a folyamatos közös munka összegzéseként, hogy Komárom-Esztergomban minden szükséges intézkedést meghoztak a közlekedésbiztonság érdekében.

Kép
2-Komárom-Esztergom felkészült a télre

Rendkívüli időjárásnak számít például egy több napon keresztül tartó intenzív havazás vagy hófúvás, amely elsősorban felkészülést, illetve szoros együttműködést követel az eseménykezelésben érintett szervezetek között.

Kép
3-Komárom-Esztergom felkészült a télre

A felkészülés része volt egy korábban megtartott több órás tanácskozás, amelyen a közbiztonsági referensek, valamint a vármegyei területi védelmi bizottság katasztrófavédelmi munkacsoport tagjai részletesen átbeszélték azokat a követendő magatartásokat és feladatokat, amelyeket ebben az időszakban meg kell tennünk. A szervezetek minden olyan szükséges intézkedést határidőre megtettek, ami azt szolgálja, hogy a vármegyénk lakossága, illetve az átutazók legkevésbé érzékeljék a rendkívüli időjárás okozta nehézségeket.

Kép
4-Komárom-Esztergom felkészült a télre
Kép
5-Komárom-Esztergom felkészült a télre

 

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal