Komoly szellemi örökséget hagyott ránk a közigazgatás tudósa

2023.03.27. 10:01 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

A Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság (MZNT) és Héreg Község Önkormányzata március 24-én megemlékezéssel egybekötött Magyary emlékkonferenciát rendezett Héregen, felidézve a tudós életét, műveit és szellemi hagyatékát.

A szakmai tanácskozást megelőzően a résztvevők elhelyezték koszorúinkat Héregen a Magyary Zoltán emlékhelynél, ahol meghallgatták Keresztesi József, a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság örökös tiszteletbeli elnökének ünnepi gondolatait.

Kép
Kép

A koszorúzást követően a Jókai Mór Kultúrotthonban Dr. Ugodi Andrea a Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöki jogkörében eljáró alelnöke, Dr. Veres Zoltán Komárom-Esztergom Vármegye jegyzője, Nieszner József Héreg polgármestere, Borsó Tibor MZNT elnök és Dr. Kancz Csaba főispán köszöntötte a jelenlévőket.

Kép
Kép

A konferencián szakmai előadást tartott Zölde Mónika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályának vezetője „Közigazgatás és Közszolgálat – avagy értékteremtés és eredményesség afoglalkoztatáspolitika szemszögéből”, Dr. Zágorhidi Czigány Balázs, a Vasávári Múzeum és Domonkos rendtörténeti Gyűjtemény igazgatója „A Vasvári Népfőiskola történeti – régészeti programja” , Ferjáncz Ábrahám, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ÁNK Magyary ZoltánSzakkollégiumának tagja „Egy Európa formátumú államférfi”, valamint Dr. Nagyháziné Szabó Bernadett az MZNT kommunikációs vezetője „Koordinátori szerepben – nemzetközi színtéren is” címmel. Az esemény végén Czumpf Attilával, az Által-ér Völgy Természeti és Kulturális Örökségéért díjjal frissen kitüntetett, MZNT elnökségi alapító tagjával zajlott beszélgetés. 

Kép
Kép
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal