Magyary Zoltán születésének 136. évfordulójára emlékeztek Tatán

2024.07.02. 13:47 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Az ünnepség első mozzanataként koszorút helyeztek el Magyary Zoltán idén 20 éves szobránál, ahol Dr. Veres Zoltán, Komárom-Esztergom Vármegye jegyzője és Dr. Kis Tiborné, a Tatai Helytörténeti Egyesület elnöke méltatták a település egykori híres szülöttét.

Kép
1-Magyary Zoltán születésének 136. évfordulójára emlékeztek Tatán

A megemlékezés tudományos konferenciával folytatódott, ahol Dr. Ugodi Andrea, a Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöke, Czunyiné Dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, országgyűlési képviselő, Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője, Popovics György, a KEV Önkormányzat elnöke, Michl József Tata polgármestere és Dr. Kancz Csaba főispán köszöntötték a jelenlévőket.

Kép
2-Magyary Zoltán születésének 136. évfordulójára emlékeztek Tatán

A konferencia előadásai Magyary Zoltán tudományos nézetein és munkásságán alapultak. Az előadók között üdvözölhették Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési minisztert is, aki „Út a kiegyenlítődés felé a magyar területfejlesztésben” címmel fejtette ki gondolatait.

Kép
3-Magyary Zoltán születésének 136. évfordulójára emlékeztek Tatán

Az idei emlékünnepet a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság, Tata Város Önkormányzata és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kara Magyary Zoltán Szakkollégiuma közösen szervezte meg.

Kép
4-Magyary Zoltán születésének 136. évfordulójára emlékeztek Tatán
Kép
5-Magyary Zoltán születésének 136. évfordulójára emlékeztek Tatán
Kép
6-Magyary Zoltán születésének 136. évfordulójára emlékeztek Tatán
Kép
7-Magyary Zoltán születésének 136. évfordulójára emlékeztek Tatán
Kép
8-Magyary Zoltán születésének 136. évfordulójára emlékeztek Tatán

 

Gratulálunk a  színvonalas megvalósításhoz!

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal