Mezőgazdasági termelők figyelmébe a kárenyhítésről

2022.07.19. 13:15 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

A Magyar Államkincstár július első hetében megkezdte a határozatok kiküldését a kárenyhítési hozzájárulás-fizetési kötelezettség összegéről a kockázatközösségi tagságra kötelezett, illetve a kockázatkezelési tagságot önkéntesen választó mezőgazdasági termelők részére.

A kárenyhítési hozzájárulást az értesítést követően tárgyév szeptember 15-e, mértéke pedig az ültetvényművelésre szolgáló termőföld és szántóföldi zöldség termesztésére szolgáló termőföld után hektáronként 4 500 forint, valamint egyéb szántóföldi kultúrák termesztésére szolgáló termőföld után hektáronként 1 500 forint.

A határidőre történő beérkezés az egyik alapfeltétele a kárenyhítő juttatás igénybevételére vonatkozó jogosultság megszerzésének. A befizetésre kizárólag a 10032000-01220191-51900001 számú Mezőgazdasági támogatások szakmai költségvetési fejezeti alszámlája szolgál. A beérkező összeg beazonosítása érdekében, a közlemény rovatban fel kell tüntetni az ügyfél-azonosító számot, illetve az adóazonosító jelet, vagy adószámot.

Forrás és további információk: Tájékoztatás a kárenyhítési hozzájárulásokról szóló döntések kiküldéséről - Hírek - Magyar Államkincstár Kifizető Ügynöksége (gov.hu)
A kárenyhítési hozzájárulás megfizetésével kapcsolatos kérdésekben rendelkezésre állnak a megyei kormányhivatalok Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályai is.

 

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal