Pályaorientációs foglalkozások a Kodály Zoltán Általános Iskolában

2022.10.24. 15:00 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal többféle segítséget tud nyújtani a pályaválasztásban.

Kép

A végzős általános iskolások fontos időszak előtt állnak, ugyanis hamarosan ki kell választaniuk, melyik középfokú oktatási intézményben folytatják tovább tanulmányaikat. Ez önmagában sem egy egyszerű feladat, de a középiskolai rendszerben történt átalakítások most további kihívásokat jelentenek.

Kép

A pályaválasztás útvesztőiben segítenek kiigazodni a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal munkatársai, akik egyéni és csoportos foglalkozások keretében önismereti kérdőívekkel, a középiskolai rendszert, megyei középiskolákat és a továbbtanulási lehetőségeket bemutató előadásokkal segítik a fiatalokat.

Kép

Nemrég a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskolában jártak munkatársaink, Kovács Petra és Szénási Pál, akik a hazai mellett olyan nemzetközi lehetőségekről is szót ejtettek, amelyek akár már a középiskolai tanulmányaik megkezdése előtt is a diákok rendelkezésére állnak. 

Kép

Örömmel segít szolgáltatásaikkal a fiataloknak, szülőknek és iskoláknak a kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya.

Kép

 

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal