Rendőrkutyával ismerkedhettek a diákok a kormányhivatalban

2022.10.04. 16:01 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal adott otthont annak a konferenciának, amelyet az Állatok Világnapján, október 4-én szervezett a megyei rendőr-főkapitányság felső tagozatos és középiskolás diákok részvételével.

Kép
Kép

Az eseményt Dr. Kancz Csaba főispán és Farkas Gábor rendőrfőkapitány nyitotta meg. amit drogkereső kutyás bemutató követett, illetve dr. Hodossy Karolina rendőr alezredes kérdéseire válaszolhattak a bátor jelentkezők.

Kép

A délelőtt további részében érdekes előadásokat hallgathattak meg a résztvevők. Dr. Heinold Ildikó, a Tatabányai Polgármesteri Hivatal Hatósági Iroda igazgatási ügyintézője az állattartási szabályokról és az állategészségügyi kötelességekről beszélt a jelenlévőknek, akik ezt követően Pretsner Ramóna rendőr alezredestől, a megyei Bűnügyi Osztály nyomozójától is sok érdekeset megtudhattak a rendőrség és az állatvédelem kapcsolatáról, állatkínzással kapcsolatos ügyekről, esetekről.

Kép

A tatabányai Tappancs állatmenhely képviseletében Zsiga László beszélt az állatok mentésének nehézségeiről, a mentett állatok ellátásáról, a gazdásítás nehézségeiről és az ivartalanítás fontosságáról.

Kép

Örülünk, hogy egy ilyen színvonalas rendezvénynek adhattunk otthont, hiszen nagyon fontos az állattartás felelősségének tudatosítása, melyet a kormány is kiemelten kezel.

Kép
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal