Sikeresen zárult a jegyzők tudásmegosztó tanácskozása Tatabányán

2023.09.27. 09:04 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Komárom-Esztergom vármegye jegyzői tanácskozásra gyűltek össze a kormányhivatal tatabányai épületében, ahol Dr. Kancz Csaba főispán köszöntötte a jelenlévőket.

Kép

A délelőtt folyamán tartalmas szakmai előadásokat hallgathattak meg többek között Dr. Veres Zoltán vármegyei jegyzőtől, aki a 2024. évi önkormányzati választásokkal kapcsolatosan adott tájékoztatást. Ezt követően dr. Lengyel Tímea, a kormányhivatal osztályvezetője ismertette a szociális és gyermekvédelmi tárgyú önkormányzati rendeletek törvényességi felügyeleti vizsgálatáról szóló összefoglaló jelentést. Szó került a LocLex rendszer használatával kapcsolatos aktualitásokról is, amelyet Antal Eszter Virág törvényességi felügyeleti szakügyintéző mutatott be.

Kép

Dr. Katics Zsuzsanna, a kormányhivatal Földhivatali Főosztályának vezetője az E-ING projektről, vagyis a digitális földügyi igazgatásról számolt be a hallgatóságnak.

Milus Gábor r. ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes a vármegye közlekedésbiztonsági helyzetét értékelte, valamint a közlekedési morál javítása érdekében tett településenkénti intézkedések lehetőségeiről nyújtott tájékoztatást.

Kép

A tanácskozást Barabás Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Komárom-Esztergom vármegyei igazgatójának előadása zárta a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek az országos közúthálózaton témakörében.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal