Sikerrel zárult a vállalkozások indulását segítő program vármegyénkben

2023.08.10. 10:35 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Zölde Mónikával, a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály vezetőjével egyezett Dr. Kancz Csaba főispán az első félévben megvalósult feladatokról, ahol többek között szó esett a vállalkozások indulását segítő programról is.

A Kormányhivatal által indított munkaerőpiaci programban az idei évben is lehetőséget kaptak a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain regisztrált álláskeresők vállalkozási ötletük valóra váltásában. 

Kép
Sikerrel zárult a vállalkozások indulását segítő program vármegyénkben

A programba bekerülő 15 fő többsége sikerrel zárta a hivatal szakterülete által szervezett egy hónapos felkészítést, mely a vállalkozás indításhoz szükséges jogi, pénzügyi, társadalombiztosítási, adózási kérdésekben nyújtott alapvető ismereteket.  A szolgáltatási alkalmakon a résztvevők segítséget kaptak marketingstratégiájuk kialakításában és üzleti tervük összeállításában is. Az egyéni konzultációs lehetőségeket is biztosító egy hónapos szolgáltatás végén tizenketten döntöttek úgy, hogy a szakmai grémium elé tárják vállalkozási tevékenységükre vonatkozó elképzeléseiket, terveiket.

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal