Tatabányán tartották a Kossuth Zsuzsanna egészségügyi verseny vármegyei döntőjét

2023.02.02. 13:09 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által meghirdetett Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny vármegyei döntőjét rendezték Tatabányán, a Szent Borbála Kórház skill laborjában.

A megmérettetés pedagógiai célja a magyarországi egészségügyi középfokú szakképzés színvonalának további növelése, a szakképzésben kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók és felkészítő tanáraik eredményeinek elismerése. A helyszínen a technikai és szakmai háttér biztosított volt, hiszen a skill labor lehetőséget ad a diagnosztikus, terápiás és életmentő beavatkozások gyakorlati oktatására szimulációs környezetben, így a verseny mellett a fiatalok komoly tapasztalatokkal gazdagodhattak.

Kép
Kép

A Tatabányai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikumból 15 fő jelentkezett a versenyre, Alapápolás-gondozás és Elsősegélynyújtási alapismeretek témakörben. Az írásbeli feladatok teljesítése után minden diák továbbjutott a vármegyei fordulóba, amely megnyitóján köszöntőt mondott Dr. Kancz Csaba főispán, elismerését kifejezve a fiataloknak és pedagógusaiknak. Ezen a versenyen már szituációs, gyakorlati feladatok kellett teljesíteniük, amelyet a döntőbizottság pontozott, köztük kollégánk Pallosné Czibik Gyöngyi, megyei vezető ápoló. A legjobb eredményt Korcsmáros Dorina 11. osztályos tanuló érte el, aki a megszerezhető 100 pontból 85 pontot ért el, amely az országos döntőbe való kerülést biztosíthatja.

Kép
Kép

Gratulálunk a résztvevőknek, valamint a szervezőknek a színvonalas versenyhez!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal