Tatabányán ülésezett a Területi Védelmi Bizottság

2024.04.25. 14:52 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Tizenhárom napirendi pontot tárgyaltak meg a Komárom-Esztergom Vármegyei Területi Védelmi Bizottság első félévi rendes ülésén.

Kép
1-Tatabányán ülésezett a Területi Védelmi Bizottság

A bizottság munkája elengedhetetlen a vármegye biztonságának fenntartásában, különösen a természeti és ember okozta katasztrófák esetén.

Kép
2-Tatabányán ülésezett a Területi Védelmi Bizottság

Az eseményen többek között beszámoltak a bizottság 2023. évi munkájáról, tájékoztatást adtak a FÚZIÓ-23 komplex, védelmi és biztonsági igazgatási gyakorlat tapasztalatairól, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság árvíz és belvíz elleni védekezésre való felkészülési feladatairól, valamint a lakástüzek és szabadtéri tüzek megelőzésének lehetőségeiről.

Kép
3-Tatabányán ülésezett a Területi Védelmi Bizottság

Komárom-Esztergom vármegyében az elmúlt öt évben három nagyszabású, országos szintű védelmi és biztonsági gyakorlatot hajtottak végre sikeresen, amelyek megtervezése, megszervezése, lebonyolítása a napi feladatok mellett plusz feladatként jelentkezett.

Kép
4-Tatabányán ülésezett a Területi Védelmi Bizottság

Az egyebek napirendi pont keretében, a védelmi és biztonsági igazgatás terén végzett, több éven át tartó, kiemelkedő színvonalú szakmai tevékenységük elismeréseként emléktárgyban részesült Molnárné Dr. Taár Izabella, a Komáromi Járási Helyi Védelmi Bizottság elnöke, Tercsinecz Milán, az Esztergomi Járási Helyi Védelmi Bizottság megbízott titkára, Keserű Balázs, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vízminőség védelmi referense, valamint Németh István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Komárom-Esztergom Vármegyei Igazgatóságának gépészeti vezető mérnöke.

Kép
5-Tatabányán ülésezett a Területi Védelmi Bizottság

Keserű Balázs az alkalmon nem tudott részt venni, az elismerést Sütheö László igazgatóhelyettes vette át.

Kép
6-Tatabányán ülésezett a Területi Védelmi Bizottság
Kép
7-Tatabányán ülésezett a Területi Védelmi Bizottság
Kép
8-Tatabányán ülésezett a Területi Védelmi Bizottság

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal