Újabb program indul a foglalkoztatás elősegítésére

2022.05.15. 18:42 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Tatabányán tartották meg a befejezéséhez közeledő TOP-5.1.1 megyei paktumprojekt keretei között működő Komárom-Esztergom Megyei Foglalkoztatási Fórum és Irányító Csoportjának együttes ülését. A nap folyamán ugyanezen a helyszínen ünnepélyesen aláírták a „Komárom-Esztergom Megyei Foglalkoztatási Paktum 2021-2027” című új projekt szándéknyilatkozatait is.

Az alkalmon a jelenlegi projekt teljesítésének aktuális helyzetéről számoltak be a jelenlévőknek. Megvitatták a Foglalkoztatási Paktum záróminősítését, majd az elmúlt évek eredményeit bemutató zárókiadvány tervezetét véleményezték.

Tájékoztató hangzott el a további együttműködés megerősítése érdekében elvégzendő feladatokról is. A konzorciumi partnerek köszönetüket fejezték ki a településvezetőknek és minden résztvevőnek a közös munka sikereiért.

A program zárása nem jelenti az együttműködésben megvalósuló fejlesztések végét, hiszen új program indul a hátrányos helyzetű álláskeresők foglalkoztatásának elősegítése, a helyi gazdaság további fejlesztése érdekében. A „Komárom-Esztergom Megyei Foglalkoztatási Paktum 2021-2027” című projekt szándéknyilatkozata a jövőre vonatkozó célkitűzések fórumtagok általi elfogadására és az ebben történő együttműködés iránti elköteleződésre irányul. Ebben az együttműködésben a kormányhivatal olyan munkaerőpiaci program megvalósítását vállalta, amely a célcsoport számára biztosított szolgáltatások és támogatások révén a helyi mikro-, kis- és közepes vállalkozások versenyképességét is javítja. Mindemellett célkitűzése a munkaerőpiacon hátránnyal induló embertársaink egyéni boldogulásának elősegítése, képességeik, kompetenciáik fejlesztése, piacképes szakmához jutásuk elősegítése. A projekt számadatai a következőek: 2 milliárd 417 millió forint összeg, közel 1500 fő programba vonása és támogatása céljából, zárási idő 2027. március vége.

Az eseményen jelen volt az Innovációs és Technológiai Minisztériumból Dr. Zöld-Nagy Viktória helyettes államtitkár, Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, a Pénzügyminisztériumból Halasi István programirányító referens. A kormányhivatal részéről Zölde Mónika főosztályvezető tartott szakmai tájékoztatót.

Forrás: Kormánymegbízotti Kabinet