Ülésezett a vármegyei államigazgatási kollégium

2024.04.16. 14:51 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Dr. Kancz Csaba főispán, kollégiumi elnök vezetésével tartotta első idei ülését a Komárom-Esztergom Vármegyei Államigazgatási Kollégium Tatabányán, a kormányhivatal konferenciatermében.

Kép
1-Ülésezett a vármegyei államigazgatási kollégium

Az ügyrendi javaslatok, valamint az idei munkaterv elfogadását követően a kiemelt beruházásokkal kapcsolatos katasztrófavédelmi hatósági feladatokról és intézkedésekről Sári Ákos tűzoltó ezredes, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője számolt be.

 

Elek Gábor rendőr őrnagy, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztály Kutyás Szolgálati Alosztály vezetője mutatta be szolgálati águkat, tevékenységüket, amelynek során kitért a kutyák kiképzésére, annak feltételeire, a kábítószer- és robbanóanyag-, valamint a személykeresésre is, illetve a járőrszolgálatba bevont ebek feladatellátásról.

Kép
2-Ülésezett a vármegyei államigazgatási kollégium

Dr. Gulyás Renáta, a Hatósági Főosztály vezetője a kormányhivatal jelzőrendszeri tevékenységéről és a jelzőrendszeri munkacsoportról, a jó gyakorlatokról tájékozatta a megjelenteket. Kiemelte, hogy a vármegyében az országban egyedülállóan működik a jelzőrendszeri munkacsoport, amely a területen dolgozó kollégáknak hatékony segítséget igyekszik nyújtani a mindennapi munkavégzésükhöz.

 

Körtvélyfáyné Dr. Sztán Kinga osztályvezető a bölcsődei ellátás adatbejegyzésére és módosítására, valamint ellenőrzésére vonatkozó szabályokról, tapasztalatokról adott tájékoztatást. Kiemelte, hogy az elmúlt években a pályázati lehetőségeknek köszönhetően számos új intézmény létesült, illetve több bölcsődében bővültek a férőhelyek.

Kép
0-Ülésezett a vármegyei államigazgatási kollégium

Köszönet a hasznos és informatív előadásokért!

 

 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal