Változások a településrendezés és telekalakítás területén

2023.08.07. 14:27 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Július 1-től többféle változás lépett életbe az állami főépítészek szakterületén, Dr. Kancz Csaba főispán ezeket, illetve hatásukat tekintette át Faragóné Godó Mária vármegyei állami főépítésszel.

Újdonság, hogy a településrendezési tervek véleményezése elektronikus formában az E-TÉR felületen kívül is folytathatóak. Ezzel kapcsolatosan tájékoztató levelet küldött ki a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal az önkormányzatok és a települési főépítészek részére. Természetesen személyesen is igyekeznek a kollégák segítséget nyújtani az ezzel kapcsolatos kérdésekben, vagy problémák megoldásában.

Kép
Változások a településrendezés és telekalakítás területén2

A telekalakítással kapcsolatos jogszabályok is változtak a nyáron. Az állami főépítészi terület mellett ez érinti a Földhivatali Főosztályt is, akikkel közösen a telekalakítási eljárás kérelmezésének nyomtatványa - a változásnak megfelelően - kiegészítésre került, illetve próbáljuk zökkenőmentessé tenni az átmenetet a folyamatban lévő eljárások esetében. A földmérők részéről több kérdés felmerült, nekik is igyekeznek a kollégák minden szakmai segítséget megadni munkájukhoz.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal