Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Heves megyében is kérhető a vállalkozóvá válást segítő támogatás

2022.09.12. 16:21 | Heves Vármegyei Kormányhivatal

Az állami foglalkoztatási szerv által indított munkaerőpiaci program keretében azok igényelhetnek támogatást vállalkozóvá válásukhoz, akik a kérelem benyújtásakor legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartottak.

A támogatás feltétele az állami foglalkoztatási szerv által nyújtott egy hónapos szolgáltatás keretében megvalósuló, a vállalkozási kompetenciák elsajátítását segítő képzés sikeresen elvégzése, valamint az indítani kívánt vállalkozás hatékonyságát, működését bemutató üzleti terv készítése is.
Az egy hónapos szolgáltatást sikeresen elvégző résztvevők kérelmet nyújthatnak be a 2 millió forintos tőkejuttatás-támogatás igénybevételére, illetve a hat havi kötelező legkisebb minimálbér összegéig terjedő vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra. A két támogatási elem csak együtt nyújtható. Azok, akik a támogatást elnyerik, vállalják, hogy legalább két évig fenntartják a főállású önfoglalkoztatást. 
Jelentkezni a kapcsolódó anyagok közül letölthető jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet legkésőbb 2022. szeptember 23-ig. A programmal kapcsolatos részletes információk a Hirdetményben találhatók. További tájékoztatás a Heves Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályán kérhető a (36) 522-700-as telefonszámon.
 

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal

Letölthető csatolmányok

Dokumentum (csatolmány)