Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

2022.10.05. 10:43 | Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

„Öntsünk tiszta vizet a pohárba” címmel tartott online szakmai értekezletet a Nemzeti Népegészségügyi Központ, Népegészségügyi Stratégiai, Egészségfejlesztési és Egészségmonitorozási Főosztály Egészségfejlesztési Osztálya.

Magyarországon jellemzően jó minőségű az ivóvíz, mégis sokan az otthoni víztisztító berendezések használata mellett döntenek. Fontos tudni, hogy nem mindegyik víztisztító képes eltávolítani az egészségre káros anyagokat. Ugyanakkor a legtöbb víztisztító inkább rontja a víz mikrobiológiai minőségét, mert megfelelő környezetet biztosít a baktériumok elszaporodásához.

Másik fontos téma volt a ftalátok és azok egészségre gyakorolt hatása. A ftalátok vegyi anyagok, amelyek észrevétlenül, de jelen vannak közvetlen környezetünkben, mindennapi használati tárgyainkban, ahonnan érintéssel, szájon át vagy akár belégzéssel szervezetünkbe kerülhetnek.

A rendezvény célja a kormányhivatalokban dolgozó kollégák segítése eddig talán kevéssé tárgyalt témákban, praktikus, hasznos tanácsokkal és iránymutatással, melyek egyébként a lakosság egészségét közvetlenül érintik. Természetesen ezeket az információkat igyekszünk a lakossággal és a gyermekekkel is megosztani preventív alkalmainkon, az egészségtudatosságra figyelemmel.

Az érdeklődők további tudnivalókat olvashatnak a mellékelt csatolmányban.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal