306-an tettek eredményes érettségi vizsgát a Pest Vármegyei Kormányhivatal szervezésében

2024.06.28. 10:24 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

Az intézményben a 2023/2024. tanév tavaszi vizsgaidőszakában 402-en jelentkeztek maturálásra. A sikeres vizsgákról szóló bizonyítványokat és tanúsítványokat a Pesti Vármegyeházán adták át.

Kép

Emelt szinten harminc, középszinten tizennégy tárgyból érkezett jelentkezés érettségi vizsgára, a legtöbbet, nyolcvannyolcat angol nyelvből rögzítették. A sikeres vizsgát tevők közül négyen érettségi bizonyítványt, a többiek tanúsítványt kaptak.

Tarnai Richárd főispán a dokumentumok ünnepélyes átadása alkalmából minden sikeres vizsgázónak gratulált, majd a kormányhivatal sokrétű állami feladatellátására, illetve az ügyfélközpontú közigazgatás működésére világított rá köszöntő beszédében.

Sebőkné Szabó Emőke, a Pest Vármegyei Kormányhivatal mellett működő vizsgabizottság elnöke Marie Curie szavait idézve kívánt további eredményes munkát a sikeres vizsgázóknak.

Kép

Sokan értek el jó eredményt, egy vizsgázó pedig digitális kultúra tárgyból száz százalékos teljesítményt nyújtott. Az élethosszig tartó tanulás példája most is megmutatkozott, hiszen tizennégyen 45 éves életkor felett vizsgáztak, a legidősebb jelentkező hatvanéves volt.

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal