Áldozatsegítő Pont nyílt a Dunakeszi Rendőrkapitányságon

2024.06.05. 14:57 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

Átadták Pest vármegye második Áldozatsegítő Pontját Dunakeszin, a Tábor utca 2. szám alatti rendőrkapitányság földszintjén, ahol – az Áldozatsegítő Központ mintájára – közvetlenül az ügyfeleknek adnak tájékoztatást az áldozatsegítő szolgáltatásról, amelynek területi feladatait a Pest Vármegyei Kormányhivatal látja el.

Az új áldozatsegítő pontot Tuzson Bence igazságügy miniszter, Király Nóra áldozatsegítő központokat segítő miniszteri megbízott, Dióssi Csaba polgármester és Andula Zsuzsanna koordinátor adta át. Az eseményen részt vett Radich Orsolya, a Pest Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója, Belvonné Tóth Andrea, a kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályának főosztályvezetője, valamint Pusztai Zsuzsanna, a hivatal Igazságügyi Osztályának osztályvezetője is.

Kép

A kormányhivatalban működő Áldozatsegítő Szolgálat az áldozatok számára személyre szabott felvilágosítást nyújt alapvető jogaikról és az őket megillető egészségügyi és szociális ellátási lehetőségekről. Emellett legfontosabb feladatuk a bűncselekmények következtében nehéz anyagi körülmények közé került áldozatok számára azonnali pénzügyi segély nyújtása, amely Pest vármegye esetében havonta átlagosan 25-30 esetet jelent. A kormányhivatal az érdemi határozatok száma alapján éves szinten a három legnagyobb esetszámú hivatal közé tartozik.

Az új Áldozatsegítő Pont működése az érdekérvényesítés és tájékoztatás vonatkozásában a várakozások szerint sikeresen járul majd hozzá ahhoz, hogy valamennyi arra rászoruló áldozathoz eljusson az áldozatsegítési támogatás lehetőségéről szóló minden szükséges ismeret.

Forrás: PVKH