Amerre jár reggelig…

2023.12.06. 15:05 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

Idén is látogatást tett a Mikulás a Pest Vármegyei Kormányhivatalban, ahol a munkatársak kisgyermekeit látták vendégül a már hagyományos ünnepségen.

Kép
Mikulás tánc 2023 PVKH

Évek óta közösen várják a Mikulást a Pest Vármegyei Kormányhivatalban a munkatársak gyermekei, akiket idén is mesével, énekkel szórakoztattak, amíg megérkezett az este legkülönlegesebb vendége. Korán érkeztek az első gyerekek a kormányhivatalba, ahol kakaóval, kaláccsal és érdekes programokkal készültek a szervezők.

Egyre nagyobb lett a zsibongás, ahogy eltűnt a gyerekek kezdeti félénksége, és birtokba vették a hatalmas termeket, ahol a merészebbek összeültek a kis asztaloknál egy-egy játékra, beszélgetésre, az óvatosabbak pedig inkább az anyukájuk közelében, ölében ismerhették meg Szent Miklós püspök életét egy rövid előadásból, illetve versekkel, énekekkel várták a Mikulást. Különleges programja volt az estének a táncház, vagyis a néptánctanulás, ami a vidám magyar népzenével végül szinte mindenkit beállított a körbe.

A legfontosabb perc azonban a Mikulás érkezése volt: felcsendült az ének, amikor hosszú ruhájában a félhomályos terembe lépett. Üdvözölte, majd magához hívta a gyerekeket, hogy mindenkinek átadja a zizegő papíros, piros kis csomagot, amellyel most is nagy örömöt szerzett. Mindenkihez volt néhány biztató, kedves szava, majd elbúcsúzott a gyerekektől, és útra kelt, hogy reggelig még megtöltse az ablakba tett kis cipőket.

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal