Az ügyfelekért mindent, a korrupció vonatkozásában semmit

2023.06.06. 14:29 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

A Pest Vármegyei Kormányhivatal mintegy ötszáz kollégája tizenkét helyszínen vett eddig részt a Biztonságtudatosság és integritássértések elkerülése című eseményen. Az előadássorozat lényege az integritás szemlélet tudatosítása: az ügyfelekért mindent, a korrupció vonatkozásában semmit.

Tizenkettedik alkalommal szervezte meg intergitást tudatosító rendezvénysorozatát a Pest Vármegyei Kormányhivatal. Az előadást Dobos Csaba biztonsági vezető, integritás tanácsadó és Nyikos Tamás, a Ceglédi Járási Hivatal vezetője tartotta ezúttal Cegléden, a városháza dísztermében.

Kollégáink nap mint nap rengeteg ügyféllel találkoznak, akik hivatalos ügyeiket szeretnék intézni. Az esetek túlnyomó többségében a jogszabályoknak megfelelően történik az ügyintézés folyamata, de sajnos akadnak kivételek is. Ilyenkor az ügyintézőnek jelzéssel kell élnie a szervezet vezetője felé, aki az integritás tanácsadó útján értesíti a Nemzeti Védelmi Szolgálatot.

Az előadássorozat résztvevői iránymutatást kaptak annak kapcsán, hogy hogyan ismerjék fel a kockázatos helyzeteket, hogyan mondjanak nemet korrupciógyanús szituációkban, illetve milyen a helyes magatartás az adott élethelyzetekben és mik lehetnek a munkatársak döntéseinek következményei.

A visszajelzések a kollégák részéről nagyon pozitívak, hiszen életszerű helyzetek bemutatásával, a tanulságok összegzésével zajlik minden prezentáció.

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal