Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Családi nap és pingpongverseny a Pest Vármegyei Kormányhivatalban

2024.05.31. 09:35 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

A Vármegyeházán idén is megrendezték az immár hagyománynak számító családi napot és pingpong versenyt. A rendezvényt Tarnai Richárd főispán nyitotta meg, aki nemcsak házigazdaként, hanem aktív résztvevőként is köszöntötte a megjelent családokat.

 

A patinás, több mint 200 éves épület termei most nem értekezleteknek, konferenciáknak és oktatásoknak adtak helyet, hanem gyerekzsivaj, valamint kiélezett asztalitenisz meccsek és csocsóasztalok pattogó  labdáinak zaja  töltötte be a teret. A munkatársak körében mindig nagyon várt esemény a felnőttek versenyeivel kezdődött, hogy aztán délután a gyerekek is csatlakozzanak hozzájuk. A családi csocsójáték rendkívül népszerű volt, hiszen a felnőttek és gyerekek együtt küzdöttek az első helyért, és mondhatjuk nyugodtan, hogy a közös játék élménye még a győzelem érzését is felülmúlta. Persze a körmérkőzések jó meccseket és értékes győzelmeket is hoztak.   

Az épület központi udvarán a gyerekek ügyességi és sportversenyeken vehettek részt. A célba rúgást és dobást, valamint a tollaslabdát sokan választották. Lehetett focikapura és kosárlabda gyűrűre is célozni, nem is beszélve az íjászatról és a tekéről. A kicsiknek horgászjáték és karikadobálás jelentette a kihívást, a nagyobbak pedig a vikingsakkot és a petanque játékot is kipróbálhatták.

Kép

A nyaranta koncerteknek is otthont adó gyönyörű klasszicista Díszudvaron délután nagysikerű arcfestés várta a kicsiket és könnyed focilabdás átmozgató edzésen is részt vehettek a sportolni vágyók.

Aki pedig esetleg a saját, vagy gyermeke személyi okmányait szerette volna ezen a délutánon megújítani, az is megtehette, hiszen a kormányhivatal kormányablak buszának munkatársai egész idő alatt készségesen várták a családokat.

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal