Dunakeszin nyitották meg ünnepélyes keretek között a 2024/25-ös köznevelési és szakképzési tanévet

2024.09.02. 11:02 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

A rendezvénynek a frissen átadott Dunakeszi Diákcentrum adott otthont. amely az utóbbi évek legnagyobb és legösszetettebb hazai oktatási beruházása. A komplexum több mint 1500 tanulót képes befogadni. Az eseményen a Pest Vármegyei Kormányhivatalt dr. Radich Orsolya főigazgató képviselte.

Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter kiemelte: az elmúlt években megújult szakképzés ma már hivatást biztosít, ami pedig tudást, ismeretet és identitást ad. "Célunk, hogy a megújult szakképzés, a magyar modell a teljes Kárpát-medence magyarságát szolgálja" - jelentette ki.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese azt mondta, a kormány célja, hogy a magyar diákok egy nagyon kemény nemzetközi versenyben is világszínvonalúak legyenek.

Kép

Fejlődés csak akkor és ott lehet, ahol a legmagasabb szintű oktatás és a legmodernebb technológia kiegészíti egymást - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Dunakeszi Diáknegyed átadásán.

A rendezvényen Tuzson Bence igazságügyi miniszter közölte, hogy az ország legnagyobb oktatási beruházása elkészült, nincs más hátra, mint élettel megtölteni azt.

Kép
Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal/Kormany.hu