Egyházi óvodát szenteltek fel Szigetszentmiklóson

2024.09.04. 09:48 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

A 95 százalékos állami támogatásból megvalósult új görögkatolikus intézmény Árpád-házi Szent Piroska nevét vette fel, amely száz gyermek nevelését biztosítja majd a jövőben.

Az ünnepi szertartást Kocsis Fülöp érsek-metropolita végezte.

Kép
Szigetszentmiklós óvoda áldás PVKH

A tervezésben és a megvalósításban közreműködőknek Nagyné Török Szilvia, az óvoda igazgatója mondott köszönetet.

Tarnai Richárd főispán beszédében Szent Piroska példáját méltatta, aki modern, szent és céltudatos asszony volt, sajátos magyar karakterrel. Az egykori bizánci császárné olyan kórházat, kolostort és idősotthont hozott létre, amely a középkori Európában később mintaként szolgált, és akit a mai napig szentként tisztelnek keleten és nyugaton egyaránt. A gyermekekhez fordulva Sillye Jenő szavait idézte: „Kicsi vagyok én, mégsem félek én, semmi baj nem lehet, mert engem Jézus szeret.”

Kép
Szigetszentmiklós óvoda beszéd PVKH

A program résztvevői kivitelezői kisfilmet tekinthettek meg az óvoda építkezési munkálatainak állomásairól, majd Seszták István főhelynök, a Hajdúdorogi Főegyházmegye Érseki Hivatala irodaigazgatója mutatta be és méltatta a megvalósult beruházást.

Kép
Szigetszentmiklós óvoda PVKH

Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, akkor lesz jövője a nemzetnek, ha vannak gyermekek, éppen ezért minden ilyen új és korszerű intézmény a demográfiai tavasz hírnöke. Hozzátette: egy tisztességes kormány célja, hogy a közösségek támogatásával biztosítsa saját nemzetének fennmaradását és boldogulását, abban a hazában, amelyet a Gondviselés rendelt számunkra. Az esemény épületbejárással és agapéval zárult, amelyre Deák Csaba szervezőlelkész mondott áldást.

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal