Esélyegyenlőségi napot tartottak a kormányhivatalban

2023.05.18. 15:45 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

A VII. Esélyegyenlőségi Nap célja, hogy a különböző fogyatékossággal élő és a nem fogyatékossággal élő emberek egy vidám, színes, mozgalmas program keretében közelebb kerüljenek egymáshoz, felismerjék azt, hogy vannak közös pontok az életükben.

A Pest Vármegyei Kormányhivatal többéves kihagyás után 2023. május 18-án hetedik alkalommal rendezhette meg az immár hagyományosnak mondható esélyegyenlőségi programját Szentendrei Tibor esélyegyenlőségi referens szervezésében. Idén a sport került a fókuszba.

Kép

Tarnai Richárd főispán köszöntőjében jelezte, hogy mindig nagy megtiszteltetésnek érzi, amikor olyan emberekkel találkozhat személyesen, akik nem adták fel, hanem ügyesen éltek a számukra biztosított eséllyel, ezzel példát mutatva mindannyiunk számára.

Kép

A meghívott előadók közül elsőként Kállai Kristóf kollégánk mesélte el látása elvesztésének történetét, illetve hogy látássérültként hogyan tud helytállni a mindennapokban egy nagy hivatalban.

Kép

Őt követte Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok magyar vízilabdázónő előadása a sportról, a ritka betegséggel született mozgássérült kislányáról és az esélyegyenlőségi törekvéseiről. Ezután Fóris Norbert dzsúdózó osztotta meg a hallgatósággal sportsikereit, sőt, azt az óriási élményét, hogy vak emberként végigjárta az El Caminót, majd Sulyok Péter adta elő szenzációs stand up stílusban egy vak ember mindennapjait.

Kép

A program a Neo Segítőkutya Egyesület képviselőjének, Mányik Richárdnak a tolókocsis bemutatójával ért véget, amely során szemléltette, hogy a segítő kutya milyen sokoldalúan tudja megkönnyíteni egy mozgássérült ember mindennapjait.

Kép

Az előadásokat követően a hallgatóságnak lehetősége nyílt személyes beszélgetéseket folytatni a vendégekkel különböző termekben. A megható eseménynek a jövőben is mindenképpen tervezzük a folytatását.

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal