Ismét ülésezett a Jogtanácsosi Kollégium a Pesti Vármegyeházán

2024.05.31. 12:12 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

A Pest Vármegyei Kormányhivatal Jogtanácsosi Kollégiumának ezúttal Dr. Korbuly Tamás közjegyző volt a vendége. A kollégium kiegészült a gyámügyi szakterület és a csődvédelem munkatársaival, figyelemmel arra, hogy az ülés témája „A gyámhatósági és csődvédelmi feladatellátást érintő közjegyzői tevékenység“ című előadás volt.    

A Pest Vármegyei Kormányhivatalban 2020. május 5-e óta működik Jogtanácsosi Kollégium, amelynek tagjai a hivatalban dolgozó kamarai jogtanácsosok. A kollégium havonta egy alkalommal ülésezik, célja a szakmai tapasztalatcsere, a bírósági joggyakorlat elemzés és a jogalkalmazás során felmerült gyakorlati kérdésekre való válaszkeresés.   A jogtanácsosi fórum több alkalommal sikerrel élt jogszabály-módosítási javaslatokkal is. 

A Jogtanácsosi Kollégium ülésein alkalmanként meghívott előadók is segítik az adott témában való elmélyülést. A májusi ülésen a jogi hivatásrendek közül a közjegyzői szakma képviseletében Dr. Balogh Zsigmond, a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke, valamint Dr. Korbuly Tamás budapesti közjegyző vettek részt. A szakmai műhely résztvevői az előadó közjegyző segítségével tekinthették át azokat a területeket, amelyeknél a közjegyzői és a közigazgatási tevékenység érintkezik egymással.

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal