Karácsonyi ajándék az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon lakóinak

2023.12.20. 15:33 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

A Katolikus Szeretetszolgálat legnagyobb Pest vármegyei intézménye fogyatékkal élő lakóinak gyűjtött idén felajánlásokat a kormányhivatal. Az ajándékcsomagokat Tarnai Richárd személyesen juttatta el a börzsönyi faluba.

A kormányhivatal dolgozói hetek óta gyűjtöttek minden járásban, hogy az ünnepekre célba érhessen a meglepetés. Karácsony előtt néhány nappal a főispán kelt útra a kedves börzsönyi faluba, hogy személyesen nyújthassa át az ajándékcsomagokat.

Büszkék vagyunk arra, hogy a kollégák mindig szívesen segítenek, és a jó ügyek mellé állnak, amikor csak alkalom adódik rá – mondta Tarnai Richárd, majd kiemelte, a Szent Erzsébet Otthon gondozói azon igyekeznek, hogy a fogyatékkal élő lakók mindennapjait a fejlesztő foglalkozásokon túl minél szebbé, tartalmasabbá varázsolják – igazi közösségi otthonná, ahol a lelki gondozás is különös fontossággal bír.

Kép

A főispán úgy fogalmazott: Szent Erzsébet példamutatása, a szegények segítése és az elesettek felkarolása mindig aktuális. Próbáljuk észrevenni a rászorulókat a környezetünkben! Reméljük, sikerül hozzájárulnunk, hogy az ipolytölgyesi kis közösség élete a jövőben is hasonlóan szép élményekkel teli legyen.

Az ajándékot Szalai Zsuzsanna intézményvezető vette át az otthon lakóinak nevében.

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal