Kormányhivatalunk első alkalommal csatlakozott a Vállvetve Apával kezdeményezéshez

2023.06.20. 12:35 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

Az Apák napját követő hétfőn gyermekeket fogadtunk a Pest Vármegyei Kormányhivatalban, hogy az édesapák dolgos mindennapjaiba betekinthessenek.

Tarnai Richárd főispán a díszudvarban köszöntötte a meghívott vendégeket, kiemelve a férfikollégákat és gyermekeiket. Örömét fejezte ki, hogy a Pest Vármegyei Kormányhivatal a területi államigazgatás világából elsőként rendezhette meg az apás programot, amelyet az államtitkárság is felkarolt. A főispán ötgyermekes édesapaként felidézte, amikor saját gyermekét hozta be a hivatalba és ez fiának mekkora élményt jelentett.

Az ötletadó Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapítója a férfiminta fontosságát hangsúlyozta. Azzal, hogy a férfiak, az apák bepillantást engednek munkakörnyezetükbe, saját maguk is motiváltabbak lesznek, hogy példát mutassanak, így hivatásukban megerősödhetnek. A gyermekek pedig évről évre várják a napot, és ahogy növekednek, mindig újabb kérdéseket tudnak feltenni. Megjegyezte, hogy a Vállvetve Apával rendezvénynek mindig nagyon pozitív visszhangja van.

Nagy-Vargha Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár a Kulturális és Innovációs Minisztérium részéről aláhúzta, hogy a család minden tagjára figyelni kívánnak. Éppen ezért támogatják a családbarát munkahelyeket, a család és a magánélet összeegyeztethetőségét. Az államigazgatás részéről hasonló programokat mindig szívesen támogatnak.

A beszédek végeztével a jelenlévőket röviden megvendégelték, majd a gyerekek édesapjuk irodájában folytathatták a napot. A legbátrabbak a főispán és néhány főosztályvezető értekezletén is részt vehettek.

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal