Kormányzati állásbörzét tartottak a Ludovika Arénában

2024.03.22. 08:40 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

A II. Kormányzati Állásbörze és Szakmai Napot azzal a céllal rendezték meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, hogy megismertessék a kormánytisztviselői életformát a diploma előtt álló hallgatókkal és a friss diplomás, jól képzett szakemberekkel.

Kép

Az NKE és a Miniszterelnöki Kormányiroda közös rendezvényén Radich Orsolya, a Pest Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója kérdésekre válaszolva szólt a közigazgatásban dolgozók életpályamodelljéről, a szakmai előmeneteli lehetőségekről, továbbá szóba kerültek a kormányhivatalok szakterületei és országos hatáskörei, valamint a legfontosabb országos feladatok, amelyekbe a jövendő munkatársak is bekapcsolódhatnak.

A Pest Vármegyei Kormányhivatal kiemelt fontosságúnak tartja a friss diplomás, vagy éppen diploma előtt álló korosztály integrálását a közigazgatás világába, ezzel is elősegítve a hivatalban nyugdíj előtt állók utánpótlását. Mindez arra is lehetőséget biztosít, hogy a komoly szakmai, illetve vezetői tapasztalatokkal rendelkező munkatársak továbbadják megszerzett tudásukat a fiatal kollégáknak. A kormányhivatal célként fogalmazza meg egy megfelelő mentorrendszer felállítását is, amely a fiatal munkaerő-utánpótlás betanulását segítve biztosíthatja a közigazgatási feladatok magas színvonalú, folyamatos ellátását.

Kép
Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal