Közel 5500 fiatal álláskeresőnek segített a Pest Vármegyei Kormányhivatal

2023.11.09. 13:58 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

Ráckevén tartotta az Ifjúsági Garancia záró rendezvényét a Pest Vármegyei Kormányhivatal a már nem tanuló, de még nem is dolgozó tizenöt és huszonöt év közötti fiatalok támogatását célzó munkaerőpiaci projekt kapcsán.

Az Ifjúsági Garancia a Közép-magyarországi régióban elnevezésű kiemelt projekt forrását az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította. A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében megvalósított Pest vármegyei részprojekt 4,891 milliárd forint összegben támogatta a 25 év alatti álláskeresőket munkatapasztalat-szerzés és képzési lehetőség biztosításával.

Kép

A kormányhivatal – személyre szabott és komplex segítségnyújtással – 5470 tizenöt és huszonöt év közötti fiatal helyzetét segítette Pest vármegyében, akiknek csaknem 86%-a zárta sikeresen az egyéni programját. Az aktuális adatok alapján 3957 támogatott fiatal áll munkaviszonyban, vagy tartja fenn vállalkozását.

A rendezvényen az előadók részletesen bemutatták az elért eredményeket, az ifjúsági munkanélküliség csökkentését célzó konkrét projektelemek megvalósulását, illetve a résztvevők kilépés utáni munkaerő-piaci helyzetét.

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal