Nagy eredményeket hozott a közszolgáltatás digitalizálása

2024.06.13. 19:22 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

A fejlesztésekkel egy erős, öntudatos, a válságokat elhárítani és azok mellett fejlődni is képes közigazgatási, közszolgáltatási rendszer jött létre. Erről beszélt Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program záróeseményén. A program keretében valósult meg a valamennyi ügyfélkapuval rendelkező magyar állampolgár számára elérhető e-bejelentő szolgáltatás, amelynek a Pest Vármegyei Kormányhivatal az üzemeltetője.

A kormányhivatal munkatársai Tarnai Richárd főispán vezetésével a projektzáró rendezvényen működés közben és angol nyelven is bemutatták az operatív program 1, 8 milliárd forintból megvalósult legsikeresebb fejlesztését, az e-bejelentő szolgáltatást, amely a közmű- és névváltozás átírását teszi egyszerűbbé az abban részt vevő szolgáltatóknál. Eddig kétszázhetvenöt közműszolgáltató és telekommunikációs vállalat csatlakozott a 2022-ben elindított platformhoz, amelyre az állampolgári tapasztalatok és a jelentős ügyszám alapján komoly igény mutatkozik.

Kép

Több külföldi résztvevő ismerte el a hazai szolgáltatás egyediségét, amelynek angol nyelvű honlapját Andriana Sukova, az Európai Bizottság Foglalkoztatás, Szociális Ügyek és Társadalmi Befogadás Igazgatóságának főigazgató-helyettese is kipróbálta és méltatta.

Az adatváltozásokat az ügyfélkapuval rendelkezők számára ingyenes szolgáltatásnak köszönhetően kényelmesen, otthonról is be lehet jelenteni, ezáltal a személyes ügyintézési idő is jelentősen rövidül.

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal