Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Népszerű volt a nyári diákmunka idén is Pest vármegyében

2024.09.10. 12:59 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

Pest vármegyében is sikeresen ért véget a ,,Nyári diákmunka 2024." elnevezésű munkaerőpiaci program, amelyet a kormány a teljes foglalkoztatottság elérése, a fiatalkori inaktivitás csökkentése, valamint a korai munkatapasztalat- és munkajövedelem-szerzés elősegítése érdekében hirdetett meg.

A diákok június közepén regisztrálhattak a programra, majd júliusban és augusztusban folyt a tényleges munkavégzés. Pest vármegyében 179 munkaadónál 1.007 diák foglalkoztatására került sor, nyolcvanöt százalékuk önkormányzatnál vagy önkormányzati alaptevékenységet végző intézménynél, továbbá egyházi jogi személynél dolgozott a támogatás keretében. A munkáltatók több mint 188 millió forint bértámogatást kaptak a 16-25 éves, nappali tagozaton tanuló diákok és egyetemi hallgatók nyári foglalkoztatásához. A diákok között a legnépszerűbbek a szolgáltatási és szállítási foglalkozású, a takarító és kisegítő, a hivatalsegéd kézbesítő, valamint a konyhai kisegítő munkakörök voltak.

A tizenkettedik éve zajló program jelentős mértékben hozzájárul munkaalapú társadalom kiépítéséhez, amelyben idén 29 ezren vettek részt országszerte, így a keretösszeg is a tervezett 3,8 milliárd forintról – a vármegyei emeléseknek köszönhetően – több mint 4,3 milliárd forintra nőtt.

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal