Önfoglalkoztatás Pest vármegyében 2024

2024.08.15. 12:39 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

Ezzel a címmel indít munkaerő-piaci programot a Pest Vármegyei Kormányhivatal, amelynek célja a vármegyében nyilvántartott álláskeresők vállalkozói készségének, hajlandóságának előmozdítása saját vállalkozás, illetve vállalkozói tevékenység beindítására való ösztönzés támogatásával.

A programban azok az álláskeresők igényelhetnek támogatást, akik a Pest Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztályain legalább két hónapja álláskeresőként vannak nyilvántartva és önmaguk foglalkoztatását főállású vállalkozás indításával kívánják megvalósítani.

A program keretében a kormányhivatal – a támogatás igénybevételének feltételeként - egy hónap időtartamú, a vállalkozás indításához szükséges jogi, pénzügyi készségek, ismeretek megszerzésére irányuló csoportos foglalkozást szervez szeptember 2-tól október 2-ig. A támogatás igénylésének feltétele – a szolgáltatásban történő részvétel mellett – elfogadott üzleti terv benyújtása.

Jelentkezni augusztus 21-től augusztus 30-ig személyesen, a jelentkezőt álláskeresőként nyilvántartó járási hivatal Foglalkoztatási Osztályán lehet a mellékelt jelentkezési lap benyújtásával.

A vállalkozóvá válást elősegítő támogatás nyújtásának, valamint a szolgáltatásba történő jelentkezés feltételeiről részletes információ a https://munka.hu/ oldalon is megtalálható.

Dokumentum címke (kategória, típus)
Segédletek, adatlapok, nyomtatványok
Dokumentum admin címke
Dokumentum forrása
Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal