A Pest Vármegyei Kormányhivatal felkészült a 2024-es év kihívásaira

2023.11.23. 15:18 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

Osztályvezetői szakmai egyeztetésen tekintették át a kormányhivatal szakemberei a legfontosabb feladatokat az új minisztérium megalakulása előtt a Pesti Vármegyeházán, ahol szó esett az E-Ügyintézési Hálózatról, az e-bejelentőről, a közlekedésfelügyelet munkájáról és a Magyar Kormánytisztviselői Kar küszöbön álló választásáról is.

Hivatalunk harmadik alkalommal tartott szakmai értekezletet az osztályvezetők részére, amelyen munkaszervezéssel kapcsolatos témák, aktualitások és az egyes szakterületek bemutatkozása is terítéken volt.

A legfontosabb téma a január 1-től felálló új Területfejlesztési és Közigazgatási Minisztérium létrejötte és annak kormányhivatalunkat is érintő vonatkozásai voltak. A részletekről dr. Tarnai Richárd főispán tájékoztatta a hallgatóságot: az ügyfelek magas színvonalon történő kiszolgálása mellett a jövőben különleges hangsúlyt fog kapni a területi dimenzió, valamint az önkormányzatok és a vármegyék közötti szorosabb együttműködés.

Kép

A szakmai előadók közül elsőként dr. Fehér Edina igazgató beszélt a Miniszterelnökség által életre hívott E-Ügyintézési Hálózatról, amely munkacsapat célja, hogy – különös figyelemmel a Nemzeti Digitális Állampolgárság Programra – minél inkább digitális térben valósuljon meg a hivatali adminisztráció.

Fekete Miklós, az Informatikai Főosztály vezetője az e-bejelentőről tartott prezentációt, amely 2022 februárjában indult útnak. Hivatalunk az e-bejelentő országos üzemeltetője. A kezdetek óta már közel 100 000 regisztrált ügyfelet tudhat maga mögött a szolgáltatás, amelynek segítségével online, egyetlen oldalon keresztül intézhetjük a közműszolgáltatók felé személyes adataink változásának bejelentését és közműveink átíratását.

Tóth Sándor, a Közlekedésfelügyeleti Főosztály vezetője bemutatta a három szakterület (járműforgalmi, járműműszaki, útügyi) osztályvezetőjét és ismertette munkájuk lényegét. Közúti ellenőrzéseiket végzik önállóan vagy közösen a rendőrséggel, katasztrófavédelemmel, fogyasztóvédelemmel. A kivetített fotók láttán újra bebizonyosodott, hogy még bőven van létjogosultsága a mindennapos kontrollnak.

Kép

A találkozó Harnosné dr. Tóth Viktória, a Humánpolitikai Főosztály vezetőjének tájékoztatójával végződött, aki felhívta a hallgatóság figyelmét a küszöbön álló választásokra a Magyar Kormánytisztviselői Kar berkein belül.

Az esemény végén a főispán megköszönte az osztályvezetők és beosztottjaik felelősségteljes és áldozatos munkáját. Jelezte, hogy a legközelebbi szakmai egyeztetésen örömmel várják a további osztályok bemutatkozását és a kollégákat foglalkoztató kérdések felvetését.

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal