A Pest Vármegyei Kormányhivatal tízmilliomodik ügyfelét köszöntötték

2023.12.08. 13:12 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

Rétvári Bence államtitkár és Tarnai Richárd főispán emléklappal köszöntötték a Pest Vármegyei Kormányhivatal tízmilliomodik ügyfelét a váci kormányablakban.

Kép

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára köszöntőjében elmondta, 2010-ben azért indította el a kormány a közigazgatás kormányablakos ügyintézési rendjét, hogy a magyar emberek hivatalos ügyeiket egy helyen és egyszerűen intézhessék el. Pest vármegyében azóta 10 millió ügyfelet fogadtak, ami egy óriási szám. Az államtitkár szerint a magyar közigazgatás ma az egyik legkorszerűbbnek tekinthető, hiszen az ügyfelek már digitális formában, mobilalkalmazás segítségével is intézhetik az ügyeket, s nem kell feltétlenül bemenniük a hivatalokba.

Tarnai Richárd, a Pest Vármegyei Kormányhivatal főispánja beszédében felidézte, amikor 2011. január 3-án kormánymegbízottként megnyitotta Vácon a kormányablakot. Azóta már csak Pest vármegyében 32 kormányablak működik, amelyekben a magas ügyfélszám az egykori kezdeményezés sikerét tanúsítja. Elmondta, hogy az átlagos várakozási idő a kormányablakokban időpontfoglalás nélkül is alig negyedórát vesz igénybe, de mindig fejlesztik az ügyintézést az ügyfelek elvárásai szerint.

A Kormányhivatal tízmilliomodik ügyfelének ünnepi rendezvény keretében Rétvári Bence és Tarnai Richárd emléklapot adtak át.

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal