A PVKH megkezdte országos képzéssorozatát „E-bejelentő szakmai nap kormányablak ügyintézők részére” címmel

2024.01.18. 11:34 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

A kormány kiemelt célja, hogy állampolgárai számára biztosítani tudja az ügyfélbarát, hatékony és gyors ügyintézést. Ennek érdekében hozta létre többek között az ingyenes e-bejelentő szolgáltatást is, amelynek segítségével az ügyfelek online nyilatkozhatnak személyes adataik változásairól, illetve átírathatják közműveiket is – mindezt egyetlen weboldalon.

 

A szolgáltatás üzemeltetője, a Pest Vármegyei Kormányhivatal országos képzéssorozat indított annak érdekében, hogy a kormányablakokban dolgozó munkatársak az e-bejelentő szolgáltatással kapcsolatos feladataikat megfelelő szakmai felkészültséggel, naprakész tudás birtokában, ügyfélbarát módon láthassák el.

Kép

A képzéssorozat első része Pest vármegyében valósult meg. A program résztvevőit dr. Radich Orsolya főigazgató üdvözölte és tolmácsolta dr. Tarnai Richárd főispán köszönetét a kollégák áldozatos munkavégzéséért. A jelenlévőket továbbá szakmai tapasztalatcserére bíztatta. Őt követte Kiss Attila osztályvezető, aki bevezetőjében a szolgáltatás ügyfélbarát jellemzőjét hangsúlyozta. Az Alkalmazás Működtetési és Üzemeltetési Osztály részéről Szigetvári Mónika tartott előadást az e-bejelentő fejlesztéséről a megjelent kormányablak ügyintézők részére. A programot gyakorlati bemutató és kvíz tette színesebbé.

Az év első negyedében országszerte hasonló képzések várhatóak.

Kép
Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal