Reformkori nagyjaink szobrai a kormányhivatalban

2024.07.31. 09:03 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

A Nemzeti Művelődési Intézet Pest Vármegyei Igazgatóságától hivatalunk a hét kiváló magyar egy-egy mellszobrát kapta ajándékba. Az intézet munkatársait Tarnai Richárd főispán fogadta a hivatalában.

Petőfi Sándor, Arany János, Jókai Mór, Széchenyi István, Deák Ferenc, Kossuth Lajos és Wesselényi Miklós a reformkor jelentős alakjai, hazánk történelmének meghatározó személyiségei.

Mindannyian kötődtek Pest vármegyéhez, jártak a Vármegyeháza épületében, szeretettel és tisztelettel emlékezünk rájuk. Ezt az emlékezést segíti, ha arcvonásaikat felidéző kis mellszobrok formájában találkozhatunk velük.

Kép

Tarnai Richárd főispán és Fehér Edina igazgató örömmel vették át a Nemzeti Művelődési Intézet fiatal munkatársainak ajándékát. A megbeszélésen szót ejtettek a kormányhivatal és az NMI Pest Vármegyei Igazgatósága közti együttműködés lehetőségeiről.

Az említett reformkori személyiségekről, valamint a Vármegyeháza épületének történetéről legközelebb az idei Kulturális Örökség Napjain, szeptember 21-22-én hallhatnak a vármegyeházi sétáinkon.

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal